top of page
5305479.jpg

הדרך שלך להתחיל מחדש

depressed-young-spanish-male-sitting-chair-leaning-his-head-against-wall.jpg

חדלות פירעון

דיני חדלות פירעון מסדירים מצב שבו חייב (אדם פרטי, עוסק פטור או עוסק מורשה) אינו מסוגל לפרוע חוב או חובות שצבר (ולא חייב שאינו רוצה לשלם). הגדרת חדלות פירעון נקבעת כאשר חייב אינו יכול לשלם את חובותיו כשמדובר בתשלום בהווה או בעתיד ו/או במידה שסכום החובות עולה על שווי נכסיו. במצב זה, רשם ההוצאה לפועל או שופט בית המשפט יכולים להטיל על החייב הגבלות שונות: עיקולים על נכסים, הגבלה על החזקת דרכון, הגבלות אשראי ועוד.

"כמו שאין שני אנשים זהים, כך אין שני מקרים זהים בעולם חדלות הפירעון. כל מקרה הוא ייחודי, והתהליך של חדלות הפירעון משלב בתוכו רגשות, אמפתיה, ובעיקר אפשרויות. כעורכת דין, משימתי היא להבין את סיפורו האישי של כל לקוח, להציע אפשרויות משפטיות רלוונטיות ולסייע במציאת הפתרון הטוב ביותר למקרה הספציפי."
שלי דניאל, עורכת דין

 

אם אתם מרגישים תקועים במעגל של חובות שלא נגמרים, ויש לכם חשש שאתם על סף פשיטת רגל, דעו שאתם לא לבד. בישראל ישנם עשרות אלפי אנשים שנמצאים במצב דומה.
בעבר, הדרך היחידה לצאת ממעגל החובות הייתה באמצעות הליך פשיטת רגל ארוך ומורכב, אשר הותיר את החייב במעגל החובות במשך שנים ארוכות.
בשנים האחרונות, המדינה חוקקה חוק חדש בנושא חדלות פירעון ושיקום כלכלי, המאפשר לחייבים לצאת מהחובות שלהם בצורה מהירה ויעילה יותר.

החוק החדש מאפשר לחייבים לקבל הפטר מחובותיהם, כלומר הם לא יצטרכו לשלם את כל החובות שלהם. ההפטר ניתן לחייבים שנמצאים במצב של חדלות פירעון ממושך, שהראו שהם עושים מאמצים לשפר את מצבם הכלכלי ולצאת ממעגל החובות.

 

אם אתם נמצאים במצב של חדלות פירעון, חשוב לפנות לעורך דין מומחה בחדלות פירעון.
עורך הדין יוכל לעזור לכם למצות את הזכויות שלכם ולקבל את ההסדר הטוב ביותר עבורכם.

האם אתם רוצים לצאת מהחובות שלכם ולפתוח דף חדש בחיים? אם כן, צרו איתנו קשר עוד היום ונשמח לעזור לכם. 
עו"ד שלי דניאל – 0549096000.

Israeli Currency

מהם השלבים השונים בהליך חדלות פירעון?

הליך חדלות פירעון מחולק לשלושה שלבים:

שלב 1: הגשת בקשה למתן צו לפתיחת הליכים

השלב הראשון בהליך חדלות פירעון הוא הגשת בקשה למתן צו לפתיחת הליכים.
את הבקשה יכול להגיש החייב בעצמו, הנושים או רשם ההוצאה לפועל.

הבקשה צריכה לכלול מידע על החייב, על חובותיו ועל נכסיו. לאחר הגשת הבקשה, רשם ההוצאה לפועל או הממונה על הליכי חדלות פירעון יורה לחייב להגיש תצהיר שבו הוא יצהיר על מצבו הכלכלי.

שלב 2: דיון בבקשה למתן צו לפתיחת הליכים

לאחר הגשת הבקשה למתן צו לפתיחת הליכים, יכריע הממונה או רשם ההוצאה לפועל האם להוציא צו לפתיחת הליכים. אם בית המשפט יורה על מתן צו לפתיחת הליכים, החייב יהיה מוגבל בפעילותו הכלכלית. לדוגמה, הוא לא יוכל לקבל הלוואות או אשראי חדשים, והוא לא יוכל למכור נכסים ללא אישור בית המשפט.

 

שלב 3: ניהול הליך חדלות פירעון

לאחר מתן צו לפתיחת הליכים, ימונה לחייב נאמן מטעם בית המשפט. הנאמן יהיה אחראי על ניהול ההליך והסדרת חובותיו של החייב. הנאמן יעבוד עם החייב כדי להגיע להסדר עם הנושים. ההסדר יכול להיות תשלום מלא או חלקי של החוב, או הפטר מחובות החייב.

 

סוגי ההסדרים שניתן להגיע אליהם עם הנושים

במסגרת הליך חדלות פירעון, ניתן להגיע להסדרים שונים עם הנושים. הסדרים אלו יכולים להיות תשלום מלא או חלקי של החוב, או הפטר מחובות.

 

הסדר חד פעמי

הסדר חד פעמי הוא הסדר שבמסגרתו החייב משלם את כל החובות שלו במועד אחד. הסדר זה הוא בדרך כלל האפשרות הטובה ביותר עבור הנושים, שכן הם מקבלים את מלוא כספם בבת אחת.

 

הסדר תשלומים

הסדר תשלומים הוא הסדר שבמסגרתו החייב משלם את החובות שלו בתשלומים חודשיים במשך תקופה מוגדרת. הסדר זה הוא בדרך כלל האפשרות הטובה ביותר עבור החייב, שכן הוא מאפשר לו לשלם את החובות שלו בהדרגה.

 

הפטר
הפטר הוא הסדר שבמסגרתו הנושים מוותרים על חלק או על כל החוב של החייב. הפטר הוא המטרה הסופית של הליך חדלות פירעון, שכן הוא מאפשר לחייב להתחיל מחדש מבלי להיות מושפע מהחובות הקודמים שלו.

 

מהם הגורמים שמשפיעים על סוג ההסדר?

הגורמים שמשפיעים על סוג ההסדר כוללים:

מצבו הכלכלי של החייב: אם החייב מצליח להוכיח שהוא מסוגל לשלם את החובות שלו, הוא עשוי להיות מסוגל להגיע להסדר תשלומים. אם מצבו הכלכלי של החייב גרוע, הוא עשוי להיות זכאי לקבלת הפטר מחובותיו.

רצון הנושים: הנושים עשויים להיות מוכנים להגיע להסדר חד פעמי אם הם מאמינים שהחייב לא יוכל לשלם את החובות שלו בתשלומים. הנושים עשויים גם להיות מוכנים להגיע להסדר תשלומים אם הם מאמינים שהחייב מסוגל לשלם את החובות שלו בהדרגה.

החוק: החוק הישראלי קובע מספר תנאים בהם צריך החייב לעמוד כדי לקבל הפטר.

כיצד להגיע להסדר עם הנושים?

החייב יכול להגיע להסדר עם הנושים באופן עצמאי או באמצעות עורך דין. אם החייב בוחר להגיע להסדר באופן עצמאי, הוא צריך לפנות לנושים ולנסות להגיע להסכמה על סוג ההסדר והתנאים שלו. אם החייב בוחר להשתמש בשירותיו של עורך דין, עורך הדין יסייע לו במשא ומתן עם הנושים.

לסיכום, חשוב לקבוע עם הנושים את ההסדר המתאים ביותר למצב הכלכלי של החייב ולרצונם, ולפנות לעורך דין מומחה לסיוע בהליך חדלות הפירעון ובהגשת הבקשה המתאימה לבית המשפט.

 

עורכת דין שלי דניאל הינה בעלת משרד עורכי דין המתמחה בחדלות פירעון.
אנו מזמינים אתכם לשיחת ייעוץ ראשונה ללא עלות או התחייבות.
עורכת הדין שלי דניאל מתמידה לחפש את הפתרון הטוב ביותר עבור כל לקוח, במטרה לסייע במיצוי הזכויות ובהבנת האפשרויות המשפטיות על מנת לצאת ממעגל החובות. 

bottom of page